Level 1

Grundläggande utbildning i professionell trädklättring

Utbildningen på Level 1 är avsedd för alla som vill prova på trädklättring. Vi arbetar med yrkesutrustning och professionella metoder, och det ger tillgång til Level 2 + 3. Vi använder inte motorsåg på denna nivå, men går igenom baskunskapen för beskärning med handsåg.

Vi vill på kursen jobba och lära om:

  • Genomgång av klätterutrustning (fördelar/nackdelar, säkerhet, krav)
  • Användning av kastlina och cambiumsaver
  • Senaste dubbel och singelrepstekniker
  • Räddning av nödställda klättrare
  • Knop/knutar

Generel information

Vi har tält, bord och stolar ute i skogen där vi är. Vi tar med lätt lunch, vatten, kaffe och kaka varje dag. Om du vill ha en annan drink eller annan / mer mat måste du ta med din egen. Om du bor i vår stuga är det ofta deltagarna tillsammans som lagar mat, beställer pizza och handlar tillsammans i ett närliggande supermarkt. Se och läs mer om vår stuga HÄR

All undervisning sker utomhus, så ta med lämpliga kläder och skor.

Du kan hyra utrustning från oss till 340,- SEK pr. dag. Vi säljer också färdiga klättringspaket som är anpassade till våra kurser – läs mer HÄR

Man får inte något bevis på den här kursen eftersom det inte finns något test eller examen. Man kan dock få bevis på man har deltaget. Det ger tillgång till vår Level 2, där det finns tester och prov, som om du klarar dig igennom ger ett intyg.

Priset är 4.900 SEK ex. moms. pr. person

Förutsättningar

Alla kan delta. Bra grundform rekommenderas dock.

Målsättning

Målet med kursen är att förmedla enkla metoder och verktyg för att på egen hand kunna arbeta i större träd på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

Omfattning

Kursen varar i 2 dagar (lördag/söndag)

Antal deltagare

Max 4–8 deltagare per instruktör

Nästa Level 1 kurser

29-30 jan 2022
23-24 april 2022
11-12 juni 2022

REGISTRERA DIG HÄR

Varför ska du välja oss?

Du måste välja att ta kurserna och utbilda dig hos oss eftersom vi är seriösa och ambitiösa båda för våra kursdeltagares och våra egna räkning. Alla våra instruktörer är ETW-certifierade och mycket erfarna, vilket ger dig en försäkran om att vi levererar en genomförd och bra kurs. Utbildningen sker i en säker miljö med pedagogisk undervisning och med små team som gör att det finns plats för alla. Vi har dessutom ett bra och nära samarbete med Husqvarna och är en Petzl technical partner, som båda ansvarar för kvalitetsutrustning.

Läs också om LEVEL 2 och LEVEL 3