Om Arboristklättring.se

Arboristklättring.se är Skandinaviens största privata leverantör av professionella kurser inom de flesta områden av yrket. Vi har särskilt fokus på säkerhet, ergonomi och den senaste tekniken och utrustningen.

Arboristklättring arrangerar mobila kurser i hela Norden. Vi har en administrativ bas i Roskilde och ett kurscenter i Ljungbyhed i Skåne, där det även finns en skogsstuga för övernattande kursdeltagare. De flesta kurserna sker direkt i skogen – dit klassrummet flyttas ut i praktiken. För de examinerade utbildningar används ETW-certifierade instruktörer och examinatorer med mångårig erfarenhet. Samtliga kurser uppfyller även gällande regler och krav från Arbejdstilsynet (Danmark) och det svenska miljöverket (Arbetsmiljöverket).

Arboristklättring grundades och drivs till vardags av Frederik Juul Simon, som har arbetat med träd i mer än 20 år och skaffat sig lång erfarenhet av både trädvård och trädfällning. Förutom Arboristklättring har Frederik sedan 2001 drivit Træservice Gruppen ApS som arbetar professionellt med såväl trädfällning som trädbeskärning och plantering. Som certifierad professionell klättrare driver han även klatreservice.dk som löser många olika uppgifter på höjden med rope access metoder, d.v.s. arbete i rep på byggnader, master och tak.

Varför du ska välja oss

  • Fordi vi er seriøse og ambitiøse på vores kursisters og egne vegne.
  • Alle vores instruktører er ETW-certificerede samt meget erfarne.
  • Vi har fokus på sikkerhed og det nyeste udstyr og teknikker.
  • Vi er Petzl Technical Partner og har et tæt samarbejde med Husqvarna.
  • Kurserne foregår i et trygt miljø med pædagogisk undervisning – og med få kursister pr instruktør.