Nivå 3: Klättring i stora träd

Professionell trädklättring med utbildning i beskärning och skötsel av träd. Dessutom utbildning i räddning och säkerhetsbedömning av PPE.

Kursbeskrivning

Vi arbetar med beskärning, fällning och nedfirning i stora lövträd. Där arbetes i rep i hela kronan. Kursen ger lite mer teori om trädvård än nivå 1 och 2 och innehåller en del av kursplanen för ETW-certifiering, vilket ger en bra grund för senare certifiering. Undervisningen flyttas upp i trädtopparna så långt det går. I kursen ingår även undervisning i räddning av klättrare i nöd samt PPE-säkerhetsbedömning av klätterutrustning.

Examen
Där avslutas med en skriftlig och praktisk examen. Deltagare som har klarat examen får ett kursbevis.

Förutsättningar
Säker Skog Motorsågskörkort (A+B) eller liknande krävs. Denna motorsågskurs erbjuds också vid Arboristklättring.se. Du måste vara en erfaren motorsågsanvändare och vara i god fysisk form. Du måste även ha klarat nivå 1 och 2 på Arboristklättring.se eller liknande.

Målsättning
Målet med kursen är att ge den enskilde deltagaren färdigheter och metoder att på egen hand beskära och fälla stora träd.

Utrustning
Ta med bra utomhuskläder och regnkläder. Ta även med säkerhetskläder för motorsågsbruk, inklusive skyddsstövlar, handskar, hjälm och reflexväst. Vi har klättermotorsågar till rådighet. Du kan ta med egen klätterutrustning, men kan även hyra eller köpa vid anmälan.

Omfattning
5 dagar

Antal deltagare
Typiskt 3-4 (max 6) deltagare per instruktör

Kursplats
Kurserna kan anordnas i hela Norden. För kurserna på vårt ”basecamp” i Skåne kan du välja att övernatta i vår stuga mot en extra kostnad när du bokar kursen. Undervisningen sker i skogen.

Catering
Vi bjuder på lunch, kaffe, vatten och tårta. Detta ingår i kurspriset.

Språk
Undervisning och examination hålls på svenska och danska beroende på behov.

PRIS: SEK 14.450,- ex. moms per person

Vägen till att bli en arborist

Vi har illustrerat vägen till att bli arborist i den här figuren – utbildningstrappan. Klicka på bilden för mer information.

Varför du ska välja oss

  • För att vi är seriösa och ambitiösa när det gäller våra elever och oss själva.
  • Alla våra instruktörer är ETW-certifierade och mycket erfarna.
  • Vi fokuserar på säkerhet och den senaste utrustningen och tekniken.
  • Vi är Petzl Technical Partner och har ett nära samarbete med Husqvarna.
  • Kurserna sker i en trygg miljö med pedagogisk undervisning – och med få elever per instruktör.